LEVE DE VRIJHEID: DE E-MEHARI

De E-MEHARI is een geestige knipoog naar de legendarische Mťhari uit 1968, maar dan ťťn die in het huidige tijdsbeeld past: een 100% elektrische, leuke en modern ontworpen 4-zits cabrio. Trendy, simpel, verfrissend, een tikkeltje anarchistisch... allemaal kwalificaties die het nieuwe model van CITROňN perfect beschrijven. De E-MEHARI is - geheel in de geest van CITROňN - een kleurrijke en brutale auto. 


ORIGINELE MINDSET

De E-MEHARI gaat met dezelfde drive door het leven als de iconische Mťhari, door zijn uiterlijk en zijn karakter, maar ook door zijn praktische eigenschappen. Net als de Mťhari, geÔntroduceerd in 1968, heeft de E-MEHARI:

  • een kap met aan de zijkanten brede ruiten waarmee hij kan worden afgesloten. Het hele systeem kan worden teruggeklapt waardoor je ervoor kunt kiezen alleen de voorkant, of de achterkant of de zijkanten, dan wel alles te bedekken;
  • 4 volwaardige zitplaatsen, met een opklapbare bank;een verhoogd chassis voor offroad rijden;
  • een thermogevormde carrosserie vervaardigd uit een kunststof die niet corrodeert, geen onderhoudbehoeft op het gebied van spuitwerk en die bestand is tegen kleine botsingen door zijn terugverendeeigenschappen;
  • een gebruiksvriendelijk karakter: binnen en buitenkant kunnen worden schoongespoten.De horizontale groeven in de portieren zijn een knipoog van de ontwerpers naar de originele Mťhari en ook de carrosseriekleuren zijn dezelfde als die bij de lancering van de eerste Mťhari.

VRIJE RIJBELEVING

De E-MEHARI is simpel en relaxed, maar daarom niet minder technisch. Hij is 100% elektrisch en werkt met een accutechniek gebaseerd op Franse expertise van de Groupe Bollorť: de LMP-accu's (Lithium Metaal Polymeer) bieden een grote actieradius, de nodige power en zijn betrouwbaar en veilig.

De LMPģ accu's onderscheiden zich door het volume aan energie en hun veiligheid in gebruik. Het zijn zogenaamde droge accu’s (dus totaal gesloten) en dat biedt vele voordelen, met name ongevoeligheid voor weersveranderingen. Ze bieden voldoende energie voor een topsnelheid van 110 km/h en een actieradius van 200 kilometer in de stad. Deze batterijen zijn oplaadbaar in 8 uur tijd met 16A op daarvoor geschikte punten (oplaadpunt aan huis of openbare oplaadpunten van het type Autolib) of in 13 uur op huis-oplaadpunten van 10A.

De combinatie van al deze eigenschappen zorgt voor dat vrije en relaxte gevoel dat je in de E-MEHARI krijgt: rijden met je haren in de wind met de snelheid, het gemak en de stilte van een elektrische auto.

De E-MEHARI wordt in de fabriek van PSA PEUGEOT CITROňN van Rennes gebouwd en komt in het voorjaar van 2016 op de markt in Frankrijk. Er zijn vooralsnog geen plannen om deze auto in Nederland op de markt te brengen.