PERSBERICHT

Amsterdam, 7 december 2015


CITROňN E-MEHARI:
LEVE DE VRIJHEID

De E-MEHARI is een geestige knipoog naar de legendarische Mťhari uit 1968, maar dan ťťn die in het huidige tijdsbeeld past: een 100% elektrische, leuke en modern ontworpen 4-zits cabrio. In deze nieuwe fase van de samenwerking met de Groupe Bollorť, laat CITROňN zien dat het merk andere, frisse en optimistische auto's wil brengen.

Trendy, simpel, verfrissend, een tikkeltje anarchistisch... allemaal kwalificaties die het nieuwe model van CITROňN perfect beschrijven. De E-MEHARI is - geheel in de geest van CITROňN - een kleurrijke en brutale auto. De EMEHARI is een ‘it car’ die zich richt op mensen die wat anders willen, die positiviteit zoeken en gevoelig zijn voor trends en het milieu.


EEN UNIEK-E PERSOONLIJKHEID

Het ontwerp van de buitenkant van de E-MEHARI past perfect in de positioneringsstrategie van CITROňN.
De merkwaarden van CITROňN zijn duidelijk zichtbaar met:
 • een expressieve blik met de 2-laags koplampen;
 • een uniek en optimistisch design;
 • een pure stijl, een andere kijk op plezier beleven aan je auto.
De E-MEHARI kan op een diverse manieren persoonlijker worden gemaakt met:
 • 4 carrosserietinten: relaxed blauw, energetisch oranje, fris geel of elegant beige.
 • 2 kapkleuren: zwart en oranjerood.
 • 2 binnenbekledingen: beige en oranjerood, waarvan de print in het middengedeelte is geÔnspireerd op de wereld van de watersport. Er is gekozen voor TEP bekleding en die is dan ook geheel waterdicht. Zo zijn er gewaagd. Combinaties mogelijk voor wie een expressieve, grappige en gekleurde auto wil.
De E-MEHARI heeft een verhoogd silhouet dat wordt onderstreept door zwarte onderdelen: de zijschermverbreders, de onderkant van de carrosserie en de bumpers.


ORIGINELE MINDSET

De E-MEHARI gaat met dezelfde drive door het leven als de iconische Mťhari, door zijn uiterlijk en zijn karakter, maar ook door zijn praktische eigenschappen. Net als de Mťhari, geÔntroduceerd in 1968, heeft de E-MEHARI:
 • Een kap met aan de zijkanten brede ruiten waarmee hij kan worden afgesloten. Het hele systeem kan worden teruggeklapt waardoor je ervoor kunt kiezen alleen de voorkant, of de achterkant of de zijkanten, dan wel alles te bedekken.
 • 4 volwaardige zitplaatsen, met een opklapbare bank;
 • Een verhoogd chassis voor offroad rijden;
 • Een thermogevormde carrosserie vervaardigd uit een kunststof die niet corrodeert, geen onderhoud behoeft op het gebied van spuitwerk en die bestand is tegen kleine botsingen door zijn terugverende eigenschappen;
 • Een gebruiksvriendelijk karakter: binnen en buitenkant kunnen worden schoongespoten.
De horizontale groeven in de portieren zijn een knipoog van de ontwerpers naar de originele Mťhari en ook de carrosseriekleuren zijn dezelfde als die bij de lancering van de eerste Mťhari.

Die link met de destijds legendarische Mťhari geeft de E-MEHARI een sterke persoonlijkheid, een ‘andere’ benadering voor wie op zoek is naar authenticiteit en fun.


VRIJE RIJBELEVING

De E-MEHARI is simpel en relaxed, maar daarom niet minder technisch. Hij is 100% elektrisch en werkt met een accutechniek gebaseerd op Franse expertise van de Groupe Bollorť: de LMP-accu's (Lithium Metaal Polymeer) bieden een grote actieradius, de nodige power en zijn betrouwbaar en veilig.

De LMPģ accu's onderscheiden zich door het volume aan energie en hun veiligheid in gebruik. Het zijn zogenaamde droge accu’s (dus totaal gesloten) en dat biedt vele voordelen, met name ongevoeligheid voor weersveranderingen. Ze bieden voldoende energie voor een topsnelheid van 110 km/h en een actieradius van 200 kilometer in de stad.

Deze batterijen zijn oplaadbaar in 8 uur tijd met 16A op daarvoor geschikte punten (oplaadpunt aan huis of openbare oplaadpunten van het type Autolib) of in 13 uur op huis-oplaadpunten van 10A.

De combinatie van al deze eigenschappen zorgt voor dat vrije en relaxte gevoel dat je in de E-MEHARI krijgt: rijden met je haren in de wind met de snelheid, het gemak en de stilte van een elektrische auto.

De E-MEHARI wordt in de fabriek van PSA PEUGEOT CITROňN van Rennes gebouwd en komt in het voorjaar van 2016 op de markt in Frankrijk. Er zijn vooralsnog geen plannen om deze auto in Nederland op de markt te brengen.


TECHNISCHE GEGEVENS

AFMETINGEN
Lengte: 3,81 m
Breedte: 1,87 m
Hoogte: 1,65 m
Inhoud bagageruimte: 200 liter tot 800 liter (neergeklapte stoelen)


MOTORTYPE EN ACCU
Maximaal vermogen: 50 kW
Nominaal vermogen: 35 Kw
Lithium Metaal Polymeer accu: 30 kWh

PRESTATIES
Topsnelheid: 110 km/h

BEREIK:
Stadsrit: 200 km
Buiten de stad: 100 km

FILMPJES EN FOTO'S ZIJN BESCHIKBAAR OP:
http://www.citroencommunication-echange.com/
Gebruikersnaam (hoofdletters): PROJET_B
Password (hoofdletters): PROJETB16

Noot voor de redactie
Facebook CitroŽn: http://www.facebook.com/citroenNL
Twitter CitroŽn: http://twitter.com/citroenNL
YouTube CitroŽn: http://www.youtube.com/citroennederland
LinkedIn CitroŽn: http://www.linkedin.com/company/citroen-nederland/products
Google+ CitroŽn: plus.google.com/+CitroenNL
Website CitroŽn: http://www.citroen.nl
Perssite CitroŽn: http://www.citroen-presse.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CitroŽn Nederland BV, Afdeling Public Relations:
Anne Lobbes, tel (020) 5938203 / email: anne.lobbes@citroen.com