CitroŽn Advanced Comfort ģ

Bijna een eeuw lang is ‘comfort’ verbonden met CitroŽn waardoor het inmiddels naast ‘design’ en ‘nuttige technologie’ een kenmerk van CitroŽn is geworden. Met de ontwikkeling van de behoefte van de klant en het gebruik van de auto, is inmiddels ook de definitie van comfort veranderd en uitgebreid met kenmerken als licht, ergonomie en connectiviteit. Om comfort nog verder te ontwikkelen is het programma CitroŽn Advanced Comfortģ gelanceerd. Dit programma ontwikkelt nieuwe technologieŽn om het comfort van CitroŽn nog verder te verbeteren. 

Een globale aanpak van comfort

Het simpele woord ‘comfort’ is een opsomming van veel criteria: vering, carrosseriegedrag, akoestiek, stoelen, licht, ruimte, ergonomie, modulariteit. Met het CitroŽn Advanced Comfortģ programma brengt CitroŽn alle aspecten van comfort in beeld tijdens de ontwikkeling van de modellen. Het weerspiegelt de merkbelofte ‘Be different, feel good’, dat innovatieve oplossingen wil bieden voor het comfort van de bestuurder en de passagiers. En dat ‘CitroŽn-comfort’ moet in elk model zitten.

Het doel van CitroŽn Advanced Comfort ģ

Er zijn drie doelen voor het CitroŽn Advanced Comfort programma: 

  • Verbeteren van rijcomfort
  • Verbeteren van leefcomfort
  • Verbeteren van gebruikscomfort 

Rijcomfort

Bij de verbetering van rijcomfort draait het om het rijcomfort van de CitroŽn. Zo gaan ze de 'onrust' van buitenaf aanpakken. Zoals bijvoorbeeld onregelmatigheden in de weg en lawaai. Zo voelt de CitroŽn als een veilige cocon. 

Leefcomfort

Gemak bieden aan de inzittenden is zeer belangrijk, daarom ontwikkelt CitroŽn comfortabele zit ruimtes, praktische opbergmogelijkheden en een slimme inrichting, zodat de inzittende comfortabel op hun bestemming komen. 

Gebruikscomfort

Door het gebruik van nieuwe technologieŽn zoals handige ondersteuning in het dagelijkse verkeer en nieuwe digitale communicatie oplossingen moeten het gebruikscomfort verhogen. Dit zorgt er voor dat de bestuurder ontspannen kan rijden en geeft een rustgevende sfeer in de CitroŽn.