2CV Wereld bijeenkomst: Breng vrienden van de 2CV in bijeen!

De 22ste 2CV Wereld bijeenkomst bracht de vrienden van de 2CV vanuit de hele wereld bijeen. Van 26 tot 30 Juli verbleven zij in het Portugese Resort Seaside Ericeira, aan de Atlantische kust.

30 Jaar na het organiseren van de 7e wereld bijeenkomst, was Ericeira dit jaar weer de 2CV hoofdstad van de wereld. Het 35 km van Lissabon gelegen resort is trots dat ze ook dit jaar weer de gastheer mochten zijn van de 22e 2CV wereld bijeenkomst.

De 2CV wereld bijeenkomst werd als eerste gehouden in 1975, in Finland. Toen door de ACI (Amicale CitroŽn Internationale) georganiseerd. Het evenement vindt elke twee jaar plaats, elk jaar in een ander land. Frankrijk heeft dit evenement twee keer georganiseerd, eerst in 1989 en nogmaals in 2011. De laatstgenoemde is tot nu de meest indrukwekkende geweest, omdat toen meer dan 7000 2CV’s bijeenkwamen in Salbris (Loir-et-Cher).
Dijkstra en de 'Lelijke Eend'

Dijkstra heeft warme gevoelens bij de 2CV oftewel de Lelijke Eend. De rijke geschiedenis van Dijkstra startte in de naoorlogse jaren namelijk met het onderhoud van de PTT Post besteleenden. Enkele jaren daarna werden wij officieel CitroŽn-dealer.


Lees de historie van Dijkstra