Abiant kiest opnieuw voor Dijkstra 

GRONINGEN - Buitenlandse werknemers van Abiant Uitzendgroep maken voor woon-werkverkeer gebruik van tien gloednieuwe CitroŽn C1's. Die zijn onlangs geleverd door Dijkstra Autogroep. 'Een net wagenpark is een visitekaartje.’

Dat zegt regiomanager Edwin Bijlsma van Abiant, een van de grotere uitzendbureaus in Noord-Nederland. Dagelijks zijn er circa 2.000 mensen aan het werk in een aantal sectoren: techniek, bouw, groen, grond, weg- en waterbouw, agrarisch, transport, logistiek en industrie. Abiant heeft tien vestigingen in Noord-Nederland.
'Wij willen hen op een goede en nette manier op het werk krijgen.’ De nieuwe auto's worden ingezet in Groningen, Friesland en Drenthe. De medewerkers zijn er content mee, vertelt Bijlsma. 'Zo'n nieuwe auto rijdt natuurlijk gewoon erg prettig.’ De tien CitroŽn C1's werden onlangs afgeleverd door Dijkstra. 'We hadden al 25 auto's, waarvan we er zeven hebben ingeruild. Daarvoor kwamen er tien terug', zegt Bijlsma. Ook dit keer viel de keuze op Dijkstra Autogroep. 'We hebben van oudsher erg goed contact met Dijkstra', vult Renť Sietsema aan. Hij is bij Abiant verantwoordelijk voor het wagenpark- en telefoniebeheer en inkoop. 

De eerste bestelauto werd circa vijftien jaar geleden afgenomen en ondertussen rijden er bij Abiant Groep zo'n 250 auto's aan de Nederlandse kant. Het bedrijf heeft namelijk ook vestigingen in Duitsland. Van die 250 auto's is ongeveer de helft met geel kenteken. De andere helft zijn bedrijfswagens zoals Berlingo, Nemo, Jumper en Jumpy.

'CitroŽn is een sterk merk. En de prijsafspraken met Dijkstra zijn goed', vertelt Sietsema. 'Afspraak is afspraak. Dat vinden we wel zo prettig. En als dat niet zo is, dan spreken we elkaar daarop aan.’ Abiant is trouw aan haar leveranciers. 'Er moet wel veel gebeuren, wil dat veranderen', zegt Sietsema. 'Als je het zo afspreekt, als wij met Dijkstra hebben gedaan, dan kun je het heel lang volhouden. Het is net een huwelijk hŤ?', besluit hij lachend. 

Abiant is trouw aan haar leveranciers. 'Er moet wel veel gebeuren, wil dat veranderen', zegt Sietsema. 'Als je het zo afspreekt, als wij met Dijkstra hebben gedaan, dan kun je het heel lang volhouden. Het is net een huwelijk hŤ?', besluit hij lachend.