Nieuwe CitroŽn C3 Aircross winnaar 'Beste Auto-Aankoop van Europa' 2018

De nieuwe CitroŽn C3 Aircross heeft de ‘’Best Buy Car of Europa'' award van 2018 in ontvangst mogen nemen uit handen van Autobest. De nieuwe cross-over van CitroŽn versloeg hiermee 5 andere finalisten.

Sinds 2001 kiest Autobest ieder jaar een auto uit op basis van het hoogste aantal stemmen. 31 juryleden uit 31 Europese landen beoordelen de auto op 13 criteria, waaronder: prijs-/kwaliteit verhouding, design, comfort en technologie. Tot deze jury behoort ook de Nederlandse autojournalist Rob van Ginneken (bekend van o.a. Automobiel Management, Zakenauto en Autoweek). 

Sinds de lancering van de CitroŽn C3 Aircross in oktober zijn er al 30.000 exemplaren besteld in Europa. Het eigenzinnige model telt liefst 90 personalisatiemogelijkheden voor het exterieur. In het interieur kan de koper uit vijf mogelijkheden kiezen. De auto is uitgebreid te bekijken en proef te rijden op alle Dijkstra CitroŽn vestigingen.

De nieuwe Fransman werd eerder al genomineerd voor ‘’Car Of The Year 2018’’. Deze uitreiking vindt plaats aan de vooravond van de Salon van GenŤve.


Bekijk C3 Aircross actie >