Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2017 (KIA)

JANUARI 2017 - De aanschaf van een nieuwe CitroŽn bedrijfswagen kan fiscaal zeer aantrekkelijk zijn, dankzij de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) voor ondernemers. Dit is een aftrekpost op uw fiscale winst, waarbij uw winst lager wordt en u dus minder belasting betaalt. Dit geldt zowel voor koop als financial lease.

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is van toepassing in zowel de inkomstenbelasting als de vennootschapsbelasting. Daardoor kunnen alle ondernemers er gebruik van maken, ongeacht hun rechtsvorm. De regeling geldt daarom bijvoorbeeld voor eenmanszaken, ZZP’ers, maatschappen en VOF’s, maar ook voor B.V.’s en N.V.’s.

Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het totaal geÔnvesteerde bedrag in het boekjaar en bedraagt maximaal 28%. In de tabel hieronder vindt u de percentages die gelden voor 2017 (Bron: belastingdienst.nl). 

Kleinschaligheids investeringsaftrek 2017

Case: Schildersbedrijf De Jonge

Schildersbedrijf De Jonge heeft een goed jaar achter de rug en denkt zelfs aan uitbreiding. De eenmanszaak valt onder de inkomstenbelasting en betaalt dit jaar een tarief van 52% belasting. "Een mooi moment voor een extra CitroŽn Berlingo", aldus De Jonge. 

Zij kiezen voor financiering middels financial lease. Hiermee wordt De Jonge economisch eigenaar van de auto. Hiermee valt de nieuwe Berlingo onder de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Rekenvoorbeeld
De nieuwe CitroŽn Berlingo kost € 11.000,- exclusief BTW en BPM.
Maximale investeringsaftrek bedraagt 28% van € 11.000,- = € 3.080,-.
Belastingvoordeel 52% over bovengenoemde € 3.080,- = € 1.602,- belastingvoordeel. 

Netto investering inclusief fiscale voordelen: € 11.000,- minus € 1.602,- = € 9.398,-


Nieuwsgierig hoe u met maximaal fiscaal voordeel een nieuwe CitroŽn bedrijfswagen kunt rijden? Neem contact op met uw Dijkstra Verkoopadviseur. Of bel met Mark Voolstra, zakelijk accountmanager van Dijkstra, tel. 06 17 64 40 16. 

Bekijk alle recente bedrijfswagenacties hieronder (prijzen inclusief fiscaal voordeel).


1 februari 2019

Nieuwe CitroŽn Berlingo Van (Bedrijfswagen) actie

Ontdek de nieuwe CitroŽn Berlingo Van bij Dijkstra CitroŽn! Tijdelijk met € 3.428 voordeel!

Bekijk actie
1 februari 2019

CitroŽn Jumpy (Bedrijfswagen) actie

Profiteer tijdelijk van € 4.250 ondernemersvoordeel + 0% financial lease op de CitroŽn Jumpy bedrijfswagen.

Bekijk actie
1 februari 2019

CitroŽn Jumper (Bedrijfswagen) actie

Profiteer tijdelijk van € 5.885 ondernemersvoordeel + 0% financial lease op de CitroŽn Jumper bedrijfswagen.

Bekijk actie 

Disclaimer: Wilt u weten of u in aanmerking komt voor fiscale regelingen, raadpleeg dan altijd uw accountant of financieel adviseur. De situatie is bij elke ondernemer verschillend.