Dijkstra Emmeloord nu ook Kia-dealer

Dijkstra Emmeloord is per 1 januari ook officieel Kia-dealer. Dat betekent dat de helft van de showroom aan de Ondernemersweg 29 in het nieuwe jaar gevuld is met modellen van Kia. De andere helft blijft bestaan uit het aanbod van CitroŽn. ‘Wij hebben zin in deze nieuwe uitdaging’, zeggen verkopers Ilmar Eerkes en Jan de Boer.

Dijkstra Emmeloord is naast CitroŽn- nu ook Kia-dealer

Dijkstra heeft stevige wortels in de Noordoostpolder, waar het in 1949 aan de Noordzijde in Emmeloord begon als CitroŽn-dealer. Inmiddels heeft Dijkstra vestigingen in Lelystad, Almere, Drenthe, Groningen en Friesland. ‘Wat veel mensen niet weten, is dat wij ook al Kia-vestigingen hebben in Almere, Lelystad, Heerenveen, Leeuwarden en Drachten', zegt Eerkes. ‘Dit jaar vieren we alweer ons 5-jarig jubileum als Kia-dealer.’ Dat Kia Nederland het familiebedrijf benaderde voor het dealerschap in de regio Noordoostpolder, is dan ook niet zo vreemd. ‘Na al die jaren is dit een prachtige uitbreiding van ons bedrijf in Emmeloord’, verzekert De Boer.

Snel groeiend merk

Dijkstra integreert beide merken in Emmeloord. ‘Hiervoor zullen we in januari ons pand flink aanpassen’, legt De Boer uit. Er komt een duidelijke scheiding van beide merken in de showroom voor een optimale merkbeleving.
Eerkes: ‘Het Koreaanse automerk Kia is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Dat komt onder meer door standaard zeven jaar garantie op nieuwe auto's. Uniek in Nederland.’

Belangstellenden kunnen de aantrekkelijke modellenreeks (Picanto, Rio, Venga, en Niro) vanaf medio januari bewonderen aan de Ondernemersweg.
‘We houden nog een keer Open Huis Dagen waarbij het voordeel flink kan oplopen’, vertelt Eerkes. ‘Kia-rijders uit Emmeloord en omgeving kunnen binnenkort een uitnodiging van ons verwachten.’

Bij de foto: het pand van Dijkstra Emmeloord aan de Ondernemersweg 29 ondergaat binnenkort een metamarfose zodat het klaar is voor het Kia-dealerschap.