Kia Niro verkoopsucces in Europa

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa scoort de nieuwe Kia Niro al vroeg hoge verkoopcijfers. Sinds de introductie medio dit jaar heeft Kia Motors in Europa al 23.000 orders genoteerd voor de zuinige crossover hybride. Vanaf de verkoopstart in juli tot en met eind oktober zijn al 5.815 Kia’s Niro afgeleverd aan klanten. Voor het einde van 2016 worden nog eens ruim 15.000 exemplaren uitgeleverd. In Nederland is vandaag een mijlpaal bereikt: de 1000e Kia Niro werd geregistreerd.

De Kia Niro is de eerste crossover hybride in het C-segment. Een unieke auto die praktische eigenschappen en het design van een crossover koppelt aan de hoge efficiency van een hybride. De parallelle hybride aandrijving omvat een 1,6-liter GDI benzinemotor met directe brandstofinjectie, een lithium-ion polymeer batterijpakket en een 32 kW sterke elektromotor. Via een 6-traps DCT automaat met dubbele koppeling worden de voorwielen aangedreven. De Niro heeft een zeer laag brandstofverbruik (3,8 l/100km - gecombineerd volgens New European Driving Cycle) en een uitstoot van slechts 88 g/km.

Hoog aandeel zakelijke kopers

Van de afgeleverde Kia’s Niro is 46 procent gekocht door particulieren en 54 procent door zakelijke kopers. Tot op heden lag bij het overige modelgamma de verdeling tussen particulieren en zakelijke klanten juist omgekeerd; 57% van de kopers is particulier en 43% zakelijk. Daarmee is de Niro een zeer belangrijk model voor Kia, juist omdat het merk wil uitbreiden in de zakelijke markt. De concurrerende, lage gebruikskosten, de gunstige verbruikscijfers en het attractieve crossover-design trekken zakelijke kopers, die voor het eerst kennismaken met het merk Kia.