Kia Stinger komt naar Kia Dijkstra!

De snelste, krachtigste en meest dynamische Kia ooit: de gloednieuwe Kia Stinger komt naar Dijkstra! De eerste exemplaren arriveren in het vierde kwartaal van 2017 op Nederlandse bodem. 

“Het is fantastisch dat deze high-performance Gran Turismo ook in Nederland leverbaar wordt”, zegt Lťan Verstoep, Managing Director Kia Motors Nederland.
“De Kia Stinger toont als ultieme vlaggenschip aan waartoe Kia in staat is: het leveren van een prachtige auto die snel, wendbaar en luxueus is, met een
perfecte balans tussen weggedrag en besturing. Tegelijkertijd biedt hij ruim plaats aan vijf personen inclusief bagage en geldt ook hier weer de unieke, voor
Kia standaard garantietermijn van 7 jaar.”


Emotionele aantrekkingskracht

“De Kia Stinger is een ťchte Gran Turismo, een auto voor plezierige en langdurige autoritten”, zegt Gregory Guillaume, Chief Designer bij Kia Motors Europe. “Het gaat niet alleen om pure kracht, uitstekende rijdynamiek en een emotionele aantrekkingskracht, maar ook om luxe, comfort en elegantie. Het gaat er niet om wie als eerste bij zijn bestemming is, maar om de reis er naartoe. Het gaat om passie.”

Snelste Kia ooit

Het Nederlandse motorenprogramma en de prijzen maakt Kia op een later moment bekend. Elders in Europa levert Kia de 4.830 mm lange Stinger met een 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor (187 kW/255 pk/353 Nm) en een 2,2-liter viercilinder turbodiesel (147 kW/200 pk/440 Nm). Het topmodel betreft de Stinger GT met een 3,3-liter twin-turbo V6 Lambda II-benzinemotor met 272 kW (370 pk). Dit is de snelste Kia ooit met een 0-100-tijd van slechts 4,9 seconden en een topsnelheid van 270 km/u. Kia koppelt alle motoren aan een nieuwe achttraps automaat. Alle varianten zijn leverbaar met achter- of vierwielaandrijving.

Stinger binnenkort bij Kia Dijkstra

De nieuwe Kia Stinger is medio december 2017 te bewonderen in de speciaal geselecteerde Kia Dijkstra vestiging Heerenveen. De 200 PK sterke diesel variant van de Stinger is leverbaar als GT-Line voor een consumentenadviesprijs van € 59.995,-. De 2.0 Turbo GT-Line staat voor een consumentenadviesprijs van € 67.995,- in de prijslijst. Voor een meerprijs van € 32.000 ten opzichte van de 2.0 Turbo is er de spectaculair snelle 3.3 TwinTurbo V6 GT met 370pk, inclusief vierwielaandrijving beschikbaar.