Dringen rondom Kia Stinger

Dijkstra zet merk op kaart met uniek evenement

Het was dringen geblazen bij Dijkstra in Heerenveen afgelopen donderdag. Ruim 150 mensen brachten een bezoek aan Kia Stinger (a)live. Tijdens dit evenement wat Dijkstra presenteerde als 'The drive of your live' werden de zintuigen van alle bezoekers optimaal geprikkeld. Zo was er live DJ & saxofoon, virtual reality, fingerfood & speciaalbier en als hoogtepunt de onthulling van de nieuwe Kia Stinger: de snelste en krachtigste Kia ooit gebouwd. Na afloop toonde directeur Michel Jetten zich een tevreden mens: "Dit moment markeert voor ons de start van een prachtige toekomst samen. Met onze klanten, Kia en Dijkstra". 
Historie Kia en Dijkstra

Michel Jetten is Directeur Verkoop van Kia Dijkstra. In zijn speech legde hij de parallel tussen het merk Kia en familiebedrijf Dijkstra. Het dealerbedrijf startte in de na-oorlogse jaren (1949) in de Noordoostpolder met het franse merk CitroŽn, waarna een periode van flinke groei volgde. Dijkstra heeft nu 13 autodealervestigingen in Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe. 

2011 was het eerste jaar waarin Kia in de top 10 van best verkochte personenauto's van Nederland doordrong. Tevens het startjaar van Dijkstra als Kia-dealer voor Heerenveen. Als snel volgde heel Friesland met vestigingen in Drachten en Leeuwarden. In 2014 maakte Dijkstra de overstap terug naar Flevoland en opende Kia-vestigingen in Lelystad en Almere. In datzelfde jaar legde Kia de basis voor de befaamde Stinger met het studiemodel GT4 Stinger. Hiermee kwam in 2017 de cirkel rond: Dijkstra opende in Emmeloord haar zesde Kia vestiging. "Waar we in 1949 zijn begonnen als autodealerbedrijf konden wij Kia aan ons merkenpalet toevoegen", aldus Jetten.

          


          


Sterkste en snelste ooit 

De nieuwe Stinger is de meest recente Gran Turismo van Kia: de sterkste en snelste Kia ooit gebouwd met een 3,3 Twin Turbo V6 motor: 370 pk en maximum snelheid van 270 km per uur. Tijdens Kia Stinger (a)live werd de motorkap van deze krachtpatser dan ook snel geopend en werd de auto gretig bewonderd.
De Stinger kenmerkt zich door een krachtige styling met een verfijnde afwerking, gecombineerd met pure snelheid en dynamisch weggedrag dat voorkomt uit nieuwste innovaties. "De Stinger heeft een oogstrelend design en is gemaakt voor uitzonderlijk rijplezier", besluit Jetten, "met de Kia Stinger is elke rit een nieuw avontuur."