Kia Niro Plug-in Hybrid en Optima Sportswagon Plug-in Hybrid: vanaf heden bij Kia Dijkstra verkrijgbaar


    

Dijkstra Auto Groep is zich meer en meer bewust van het belang om te streven naar een duurzamere maatschappij. Een lage CO2 uitstoot per kilometer draagt bij aan een verbetering van het klimaat. Plug-in hybrides kunnen hierin een rol spelen. Daarom introduceren wij de Niro Plug-in Hybrid en Optima Sportswagon Plug-in Hybrid uitgerust met een moderne en zuinige semi-elektrische aandrijflijn, uitsluitend met automaat dus. Zowel de Niro PHEV als de Optima SW PHEV zijn direct bij Dijkstra te bestellen.

Sinds 1 januari 2017 zijn de bijtellingsregels gewijzigd. Alleen volledig elektrische auto’s, zoals de Kia Soul EV, vallen nog in de laagste bijtellingscategorie van 4 procent. Berijders van alle andere auto’s krijgen bij zakelijk gebruik te maken met 22 procent bijtelling. Plug-in hybrides behouden echter ťťn groot fiscaal voordeel: tot en met 2020 geldt voor plug-in hybrides een halftarief voor de motorrijtuigenbelasting (mrb). Voor PHEV’s als de Kia Niro Plug-in Hybrid en Optima Sportswagon Plug-in Hybrid betalen zowel zakelijke rijders als particulieren dus de helft van het tarief voor een gewone auto.

Kia Niro Plug-in Hybrid
De Kia Niro Plug-in Hybrid combineert de veelzijdigheid van een crossover in het C-segment met maximale brandstofefficiŽntie. Dankzij de geavanceerde plug-in hybride aandrijflijn kan de Niro Plug-in Hybrid tot wel 58 kilometer volledig elektrisch en dus emissievrij rijden. De auto is daarom een overtuigend alternatief voor wie op zoek is naar een compacte crossover met een conventionele benzine- of dieselmotor. Het accupakket is geplaatst onder de achterbank en de laadvloer van de 324 liter grote bagageruimte. De accu’s kunnen worden opgeladen via de bijgeleverde kabels aan een standaard wandcontactdoos of een laadpaal. Via een laadpaal (3,3 kW) duurt volledig opladen twee uur en 15 minuten. De Kia Niro Plug-in Hybrid beschikt over een standaard geremd trekgewicht van 1.300 kilogram, zeldzaam in dit segment.

Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid
Kia Dijkstra levert de Optima PHEV als sedan en nu dus ook als sportieve Sportswagon. In beide uitvoeringen ligt de nadruk op zowel efficiency als rijplezier. De Optima Sportswagon Plug-in Hybrid kan dankzij een 11,26 kWh lithium-ionpolymeerbatterij (Optima sedan PHEV heeft 9,8 kWh) 62 kilometer volledig elektrisch rijden tot snelheden van 120 km/uur. Het trekgewicht van de Optima Sportswagon PHEV bedraagt 1.500 kilogram. De lage gebruikskosten en het maximale gebruiksgemak maakt de Optima Sportswagon PHEV interessant voor zowel zakelijk als particuliere berijders.

De unieke 7 jaar garantie geldt voor zowel de Niro PHEV als de Optima SW PHEV ook op de lithium-ion-accu.