Erkend duurzaam

Goed nieuws! Sinds november 2016 is Dijkstra officieel ‘Erkend Duurzaam’. Dit certificaat wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat wij in alle facetten van onze bedrijfsvoering duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd.

Duurzaamheid in de praktijk

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van een autobedrijf? Dijkstra heeft maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in de bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.

Goed werkgeverschap

Wij geloven er in dat alleen enthousiaste medewerkers de klant centraal kunnen stellen. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Met een open bedrijfscultuur (door o.a. maandelijks de resultaten te bespreken) werken we constant aan betrokkenheid. Ook houden wij jaarlijkse en tussentijdse functioneringsgesprekken. Tot slot stimuleren wij onze medewerkers het beste uit hun talenten te halen door hen te steunen in hun opleidingswens.

Milieuvriendelijk ondernemen

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de Dijkstra showroom staan dan ook alle schone en zuinige modellen van CitroŽn, DS en KIA, zoals bijvoorbeeld de C-Zero en de Kia Soul (Electric) en Optima PHEV.

Alle werkplaatsen hebben vloeistof kerende vloeren, zodat er geen schadelijke vloeistoffen in het grondwater terecht komen. Wij recyclen zoveel mogelijk alle gebruikte auto-onderdelen. Wij scheiden ons afval en gebruikte oliŽn.
Indien een machine of middel vervangen moet worden, kiezen wij bewust voor een energiezuinig alternatief (denk aan LED-lampen).

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.