BIJDEFOTO: Hans Visser (links), Gerbert Akkerman van Dijkstra (midden) en Wim van der Wal bij de overdracht van de nieuwe CitroŽn Berlingo’s.

Maaltijdservice rijdt nu ook elektrisch
Walvis schaft nieuwe CitroŽn Berlingo’s aan

Maar liefst 350 maaltijden per dag maken ze bij Walvis Maaltijdservice in Heerenveen. Vers bereid, warm bezorgd en geserveerd op echt servies. ‘Eten zoals thuis’, zeggen eigenaren Hans Visser en Wim van der Wal trots. Zes nieuwe CitroŽn Berlingo’s, inclusief ťťn elektrische, moeten dit ‘eerlijke eten’ voortaan bij hun klanten brengen.

Veel kilometers maken ze niet per se. Hooguit 10.000 kilometer per jaar. ‘Maar we maken veel korte stops in de stad. En de achterdeur wordt heel intensief gebruikt omdat we steeds die maaltijden eruit moeten halen. Tussen 12.00 en 13.00 uur rijden we met zes auto’s en tussen 16.00 en 18.00 met vier’, legt Hans Visser uit.
De CitroŽn Berlingo past prima in dat plaatje, wist verkoopleider Gerbert Akkerman van Dijkstra Heerenveen. De achterdeuren zijn gemaakt voor intensief gebruik en het formaat van de Berlingo is perfect voor de combinatie transport en rijden in de stad.
‘De heren wilden bovendien heel graag elektrisch gaan rijden. De mogelijkheden daarvoor heb ik samen met ze uitgezocht.’ Want Walvis gelooft naast ‘eerlijk’ eten ook in duurzaamheid.


Groen ondernemen

Van der Wal: ‘Elektrisch rijden is beter voor het milieu en wij houden nou eenmaal van groen ondernemen.’ Om te beginnen schafte het Heerenveense bedrijf nu ťťn elektrische Berlingo aan. ‘Daar kunnen ze mooi ervaring mee opdoen’, stelt verkoopleider Akkerman.
De elektrische CitroŽn Berlingo is volgens hem heel geschikt voor stadsverkeer. ‘Hij is bovendien bij speciale oplaadpunten binnen dertig minuten volledig opgeladen.’
De Berlingo wordt met een normale stekker opgeladen, dus een stopcontact in een kastje op de parkeerplaats was het enige dat nodig was. ‘Dat was zo geregeld door de technische dienst.’
En over het rijgemak waren de eigenaren van Walvis meteen enthousiast. Visser: ‘Het rijdt heel mooi. Als een automaat, dat is erg comfortabel. En hij trekt heel snel op.’


Mooie vormgeving

De nieuwe wagens werden beletterd met het logo van Walvis in de werkplaats van Dijkstra Heerenveen. Van der Wal: ‘We zijn heel blij met het resultaat. Het logo is iets groter gemaakt, zodat we nog beter zichtbaar zijn. En de nieuwe Berlingo is en blijft gewoon een mooie wagen. De vormgeving is prachtig en laten we eerlijk zijn: het oog wil ook wat.’

Meer weten over Walvis Maaltijdservice? Kijk dan eens op www.walvismaaltijdservice.nl. Over Dijkstra Heerenveen is alles te vinden op www.dijkstra.auto.

Meer succesverhalen